Често поставувани прашања

Општи:

Која е предноста при купување со Shopping USA?

Shopping USA, е навистина за секого?

Кого да го контактирам во случај на конфузија?

Како ја гарантираме приватноста и доверливоста на нашите клиенти?

Кои се забранети предмети во увозот од АМЕРИКА?

Регистрација и Виртуелно поштенско сандаче (сметка):

Како да регистрирате на корисничка сметка во Shopping USA? И колку долго ќе потрае?

Зошто да користам Виртуелно сандаче за шопинг во Америка, кога имам кредитна картичка?

Како можам да добијам моја лична адреса за испорака во Америка?

Како да ја променам мојата адреса за испорака?

Не можам да влезам во мојот профил. Што треба да направам?

Како да си ги променам моите лични податоци или лозинката?

Размислете за купување:

Како сте сигурни дека купувате без ризик во Америка?

Како да порачате производи од Америка, имам регистрирано виртуелно сандаче (сметка)?

Како може да го забрзам купувањето и транспортот до Македонија?

Јас би сакал да порачам производи од повеќе продавници во Америка и сите да се соберат во еден пакет. Може тоа да се направи?

Заинтересиран сум за купување на производи од eBay, но продавачот не испраќа надвор од Америка. Може тоа да го реши Shopping USA?

Како да конвертирате либри во килограми и инчи во сантиметри?

Прием, складирање и препраќање:

Вршење на проверка и препаковање на пристигнатата пошта во магацинот во Америка? Се наплаќа?

Како можам да најдам статус на мојата нарачка?

Колку долго може да останат пратките во магацинот во Америка?

Како се испраќаат пратките до Македонија?

Колку е временскиот период за транспортот од Америка до Македонија?

Како да се определи износот на поштарината од Америка до Македонија?

Како да ја следам мојата пратка пратена од Америка?

Увоз на забранети стоки од Америка?

Стапки, давачки, акциза и ДДВ:

Колку изнесуваат вашите услуги?

Како можам да платам за мојата нарачка?

Како е плаќањето на царина и данок?

Загуби или штети:

Што ако пратката е изгубена или оштетена по пат?

Како да ги вратите производите?

 

Која е предноста при купување со Shopping USA?

Нашата филозофија е брзина, ефикасност и сигурност. Ние се наоѓаме во Република Македонија и Америка, ви гарантираме сигурна и континуирана услуга за клиентите на двата континенти. Ние ви нудиме можност за купување на производи во Америка, но, исто така, ви ја изнајмуваме нашата адреса во Америка доколку сакате да купувате сами и го забрзуваме процесот на испорака. Со нашата помош и подршка, вие никогаш не сте сами.

Предности на Shopping USA:

• Избегнете ги високите поштарини, кои ги нудат онлајн продавниците во Америка за нарачки пратени надвор од Америка

• Заштедете до 70% за превоз на поединечни пратки од продавниците во Америка, ако ги комбинирате сите стоки и напишете во една нарачка

• поделба на поголема пратка на неколку помали, до 50 евра, за да не платите царински давачки и ДДВ

• креирање на виртуелно сандаче , складирање и други помошни услуги, ние ви ги обезбедуваме бесплатно.

Покрај тоа, ние ви нудиме вистинска адреса во Америка, магацински простор и многу други услуги ...

Shopping USA, е навистина за секого?

Да, нашите услуги се отворени за секого. Поставување на Ваша лична сметка - Виртуелно поштенско сандаче е бесплатно.

Кого да го контактирам во случај на конфузија?
Имаш неколку опции за тоа како да контактирате со нас. Можете да ги користите конвенционални можности на интернет како што e e-mail, или јавете се на нашите оператори за помош. Ќе ги најдете сите контакти на http://www.shoppingusa.mk .

Како ја гарантираме приватноста и доверливоста на нашите клиенти?

Приватноста на нашите клиенти е наш приоритет. Сите наши услуги каде што ги ставате вашите информации ќе се користат единствено за целите на купувањето. Информации за нашите клиенти никогаш не даваат на трети лица, освен кооперанти потребни за извршување на таквите услуги (продавачи на стоки, транспорт, државните органи, итн).

Кои се забранети предмети во увозот од АМЕРИКА?

• расипливи супстанци (инфективни и не инфективни)

• млечни производи

• радиоактивен материјал

• пари (кеш), хартии од вредност, злато, сребро

• дроги

• експлозиви

• порнографија

• спрејови

• стоки, вклучувајќи бензин или други горива и други опасни супстанции

• стоки изработени од крзно и кожи на заштитени видови, освен ако има доказ за потекло на материјалот особено кожа од змии и крокодили

За повеќе информации јавете се во царина или прочитајте овде.

Како да регистрирате корисничка сметка во Shopping USA? И колку долго ќе потрае?

Кликнете на регистрирај се или на почни шопинг на горниот десен агол на почетната страница и пополни го http://www.shoppingusa.mk формуларот за влез. Вашата e-mail адреса ќе пристигне код за авторизација, кои по внесување на формуларот за регистрација, можете да создадете сметка (Виртуелно поштенско сандаче) на Shopping USA. Сметката е бесплатна и треба околу 2 минути за да се отвори.

Зошто да користам Виртуелно сандаче за шопинг во Америка, кога имам кредитна картичка?

Shopping USA за вас плаќа во која било продавница во Америка и така ве заштитиме од ризиците на злоупотреба на вашата картичка и на вашите лични информации. Ние нудиме најбрзо и најбезбедно решение за плаќање на интернет во Америка. Сите ваши пратки се  заштитени од каква било злоупотреба.

Како можам да добијам моја лична адреса за испорака во Америка?

Ти само регистригај виртуелно сандаче (сметка), во кое ве е дадена "виртуелна" адреса за пошта во Америка не (PO Box). На таа адреса ќе ви пристигнуваат вашите нарачки, и веднаш ќе бидат прикажани во вашето виртуелено сандаче.

Како да ја променам мојата адреса за испорака?

Зачленете се за Виртуелно поштенско сандаче (сметка), кликнете на "Профил" и пополнете детали за новата адреса потоа притисните го копчето "Зачувај".

Не можам да влезам во мојот профил. Што треба да направам?

Ве молиме проверете ги поставувањата на вашата тастатура и обидете се повторно да влезете во правилното поле, вклучувајќи ги малите и големи букви во вашата e-mail адреса и лозинка, кликнете на Пријавете се , која може да се најде во горниот десен агол на почетната страница на Shopping USA. Ако вашата сметка не се појави повеќе пати или ја заборавивте вашата лозинка, притиснете тука .

Како да си ги променам моите лични податоци или лозинката?

Лесно е, само влезете во вашата сметка одберете во горниот десен дел "Мојата сметка". Ревидираните податоци потоа се испраќаат на копчето "Испрати".

Како сте сигурни дека купувате без ризик во Америка?

Едноставно. Со искуството знаеме кои се потенцијалните стапици со што се соочуваат  корисниците од странство. За да бидете поштедени од било какви компликации, ние нудиме јасни и ефикасни решенија, за купување безбедно. Автоматски извршуваме проверка на интегритетот на одбраните продавници. Сите плаќања на американска територија се покриени од нас за вас, па не постои ризик на злоупотреба на податоци за вас или вашата кредитна картичка. По испорака на стоката до нашиот магацин, вршиме проверка на состојбата на стоката, за што ние ќе ве информираме преку вашето виртуелено сандаче, и електронска пошта (e-mail). Можеме, исто така да ви обезбедиме целосна помош со било каква поплака на стоки.

Како да порачате производи од Америка, имам регистрирано виртуелно сандаче (сметка)?

Едноставно изберете ја опцијата за купување чии опис може да го најдете под следниов линк:

а) Асистирано купување

Како може да го забрзам купувањето и транспортот до Македонија?

1) За непречена и брза испорака на вашата нарачка, ние препорачуваме да се соберат производите од една до максимум две американски интернет продавници.

2) Препорачуваме да се купи од дирекни продавачи (е-продавница), во трговски центри (на пример, Amazon.com). Ќе се избегне подолго време за транспорт во Америка;

3) Изборот на транспорт од нашиот магацин во Америка до Република Македонија, од нашето сопствено искуство, ние препорачуваме да изберете USPS Express Mail (по доверливо, прецизно СЛЕДЕЊЕ, побрза испорака, поефтино осигурување).

Внимание: Системот на Shopping USA е автоматски наместен на најевтиниот превоз низ Америка, што во некои случаи може да биде и до 3 недели.

Јас би сакал да порачам производи од повеќе продавници во Америка и сите да се соберат во еден пакет. Може тоа да се направи?

Секако, на овај начин ќе заштедете на поштарина до Македонија. Кога сите производи од вашата нарачка ќе пристигнат во нашиот магацин во Америка, можете да ставите инструкции во вашето виртуелено сандаче или контактирајте ја нашата поддршка за корисници. На ваше барање, исто така, може да се отстрани оргиналната амбалажа, поради намалување на обемот и тежината на пратката.

Заинтересиран сум за купување на производи од eBay, но продавачот не испраќа надвор од Америка. Може тоа да го реши Shopping USA?

Се разбира. Само БЕСПЛАТНО регистрирајте виртуелено сандаче и благодарение на вашата адреса во Америка ќе можете да испраќате производи од eBay, како и од други онлајн продавници во Америка. По доставувањето на пратката ќе провериме дали производите се во ред и пратката ќе ја препратиме до вашиот дом.

По испраќањето на стоката до нашиот магацин, ве молиме да не заборавиме под насловот "Извештај на индивидуалните купувања, кој може да се најде во вашето виртуелно сандаче под полето " Почни со купување. Така полесно ќе се води евиденција на пристигнатите пратки и ќе се забрза процесот на испорака до вас.

Како да конвертирате либри во килограми и инчи во сантиметри?

Конвертор на валути, тежини и димензии може да се најде тука .

Вршење на проверка и препакување на пристигнатата пошта во магацинот во Америка? Се наплаќа?

По проверка на точноста и состојбата на стоката, исто така, може  пратката да се препакува(една поголема на помали или повеќе помали во една поголема). Контролата и препакувањето на пратките е потполно бесплатно за сите видови на набавки.

Како можам да најдам статус на мојата нарачка?

По  влегување во виртуелното сандаче, изберете "Фактури" за листата на вашите нарачки. Означете ја онаа која ја барате и веднаш ќе дознаете во која фаза е вашата нарачка и она што недостига за нејзино препраќање.

Колку долго може да останат пратките во магацинот во Америка?

Пратките можат да се задржат до 45 дена БЕСПЛАТНО. Потоа, се наплаќа минималната такса за секој нареден ден.

Како се испраќаат пратките до Македонија?

Испраќање од Америка е обезбедено од страна на Америчка пошта (USPS). Кај нас пратките ги доставува Македонска пошта. Царина се плаќа по приемот на пратката, во поштата. Ако вредноста на пратките е под царинското ограничување на EUR 50, вие автоматски се ослободени од одговорност. На ваше барање може да се обезбедат и други превозници, како што се FedEx или UPS.

Колку е временскиот период за транспортот од Америка до Македонија?

Крајниот рок за прием на стоката, зависи од избраниот начин на транспорт. Стоките можат да бидат во Македонија за нешто подолго од три дена, но тоа е и најскапата опција. Најпопуларните услуги за превоз се Америчка Пошта (USPS), кој транспорт трае околу една недела.

Нормално времетраење на испораката:

USPS Express Mail International ": 3-7 дена работни дена

USPS Priority Mail International ": 6-10 дена работни дена

FedEx, UPS: 3 дена

Како да се определи износот на поштарината од Америка до Македонија?

За ценовник на услуги, посетете ја веб страната на USPS Тука . Не заборавајте дека тежината на пратката е во либри (1 lbs = 0,45 kg).
Ви препорачуваме да го користите нашиот калкулатор за пресметка на постарината, каде што пресметките се земени од USPS.

Како да ја следам мојата пратка пратена од Америка?

Откако ќе ја препратиме од нашиот магацин во Америка, ќе видите виртуеленото сандаче (под  "Фактури") пратено. Исто така ви биде испратен тракинг бројот (број за следење на пратка), според кој ќе можете да ја следете локацијата на пратката.Тоа можете да го направите овде

Увоз на забранети стоки од Америка?

Забрането е праќање на пошта, која се расипува брзо, која е опасна по животот или здравјето, и скапоцености. Не е дозволено да се испрати пари, хартии од вредност, злато, сребро, дрога, експлозиви, храна, тутун, порнографски материјали, растенија, горива, хемикалии итн.

Колку изнесуваат вашите услуги?

Комплетен ценовник на нашите услуги може да се најде тука .

Како можам да платам за мојата нарачка?

Сите плаќања за производите нарачани преку нас се уплатуваат во Македонија, и ние тогаш ќе организираме нивно купување во Америка преку нашите американски кредитни картички. Ги заштитуваме вашите кредитни картички од евентуална злоупотреба на непријателските трговци. Најбезбеден начин за уплата е преку банка.

Повеќе инфо околу уплатата овде

Како е плаќањето на царина и данок?

Царина и данок (доколку има) се плаќа во поштата по приемот на пратката.
Ослободени од царински давачки и данок во Република Македонија се пратките чија  вредност не надминува 50 евра
За износот на царинските давачки можете да најдете повеќе информации на официјалната страна на царината http://www.customs.gov.mk 

Што ако пратката е изгубена или оштетена по пат?

Кога клиентот нарачува производи со услугата асистирано купување или купуване од аукции/тендери, Shopping USA гарантира отплатата на сумата платена од страна на клиентот во загуба или уништување. Оваа гаранција важи и за стока испратена од страна на превозникот во Америка, и препратена до крајниот примач.
Сумата на надоместокот е во износ на осигураната вредност од страна на клиентот и може да достигне максимум од 2500 американски долари за стока, испратена до Македонија.
Shopping USA не превзема никаква одговорност за штета на стоки во транзит од продавниците во Америка до вашиот дом кога ќе купите со услугата за " Индивидуални купувања .

Како да ги вратите производите? 

Shopping USA не е продавачот, ние сме агент за купување на американскиот пазар. Сите жалби на стоки не можете да ги пратите кај нас, туку кај продавачот. Можете да не контактирате во секое време, доколку имате такво барање ќе ни биде мило да ви помогнеме.

 

start_shopping

Јазик

Флаери и промо кодови