Начин на плаќање

Кредитни/Дебитни картички

 

Плаќањата преку кредитни картички се обезбедени од HALKBANK AD Скопје во соработка со Casys Интернационален Картичен Систем кој е прв сертифициран регионален центар за работа не само со националната платежна картичка туку и со MasterCard и VISA платежни картички со ЧИП (www.casys.com.mk i www.cpay.com.mk) и сите трансакции остварени се целосно безбедни. Само одберете “плаќање со картичка” и кликнете “нарачај” во крајниот чекор на нарачката. Потоа системот ќе ве пренасочи на безбедна страна на банката каде што ќе треба да ги пополните потребните информации.
Откако ќе кликнете на копчето "потврди", вашето барање ќе биде испратено безбедно во банката на авторизација. По добивањето на уплатата ќе добиете e-mail за прием на уплата на наша сметка.

Плаќањата преку кредитни картички се обезбедени од HALKBANK AD Скопје можете да платите со MasterCard и VISA платежни картички со ЧИП или без и сите трансакции остварени се целосно безбедни.

Само одберете “плаќање со картичка” и кликнете “нарачај” во крајниот чекор на нарачката. Потоа системот ќе ве пренасочи на безбедна страна на банката каде што ќе треба да ги пополните потребните информации.
Откако ќе кликнете на копчето "потврди", вашето барање ќе биде испратено безбедно во банката на авторизација. По добивањето на уплатата ќе добиете e-mail за прием на уплата на наша сметка.

За уплати преку Paypal се наплаќа +4.3% (на целиот износ) за нивната провизија.

 

Дололку во моментот на нарачката ја немате каричката при себе или имате некој проблем при уплатата, можете повторно да се обидете да платите преку вашата "Виртуелна сметка". Најавете се во неа и притисните на "Фактури", одберете ја неплатената фактура и притисните "Плати ја оваа фактура" и повторно ќе бидете пренасочени на безбедната страна на банката од каде ке можете да ја платите неплатената фактура.

Ако имате било какви прашања ве молиме да не контактирате.

Кои кредитни/дебитни картички се прифаќаат


Visa -Visa/Visa Electron
MasterCard1 -Master card
* Доколку имате кредитна/дебитна картичка со лого Visa или Master Card од Стопанска банка АД Скопје не ќе можете да извршите плаќање, ќе треба да побарате Интернет картичка на Стопанска банка - политика на банката.

** Со сите други картички од другите Македонски и светски банки со гоенаведените лога ќе можете да плаќате.

Плаќања со кредитна картичка

  • При прифаќањето кредитни картички се користат најновите безбедни апликации за прифаќање на кредитни картички преку интернет
  •  Информациите од вашата кредитна картичка се директно земени од банката
  •  Ниту еден од нашите вработени нема пристап до вашата кредитна картичка
  •  Податоците се пренесуваат преку безбеден HTTPS протокол, кој енкриптира информации

Како да ни платите

Ако одлучите да платите со кредитна или дебитна картичка изберете го полето “Плаќање со картичка” во последниот чекор на правењето на нарачка, и притисните “Нарачај”. Потоа ќе бидете пренасочени во нашата банка за процесирање кредитни картички, која ќе побара да внесете информации за картичка: број на кредитна картичка, рокот на траење на картичката, и CVV2/CVC2 - последните три цифри отпечатени на полето за потпис на задниот дел на вашата картичка.
Овие информации ги внесувате директно во страната на банката за процесирање и обработка на картички, со тоа се осигуруваат вашите податоци  и ние немаме сознание за нив. Ова ја елиминираа можноста од злоупотреба на вашата картичка при купување на стоки преку интернет.

За резултатот на трансакцијата ќе бидете информирани  веднаш и преку e-mail.

Дололку во моментот на нарачката ја немате каричката при себе или имате некој проблем при уплатата, можете повторно да се обидете да платите преку вашата "Виртуелна сметка". Најавете се во неа и притисните на "Фактури", одберете ја неплатената фактура и притисните "Плати ја оваа фактура" и повторно ќе бидете пренасочени на безбедната страна на банката од каде ке можете да ја платите неплатената фактура.

Доколку плаќањето биде одбиено, тоа може да биде од следниве причини:

- податоците од кредитна картичка се внесени погрешно
- на вашата сметка немате доволно пари, или го имате надминато лимитот за  трансакции
- Вашата картичка не се користи за интернет трансакции. Во овој случај, јавете се во вашата банка.

Банкарски трансфер

Преку вашата банкарска сметка, можете лесно, брзо и безбедно да извршите трансфер на пари. Откако ќе ја добиеме вашата исплата, ќе се започне со обработката на вашата нарачка (од понеделник до петок).

ПРИДОБИВКИ

  • Безбедно - еден од најбезбедните начини на плаќање. Сопствениците на двете сметки кои се вклучени во трансферот треба да докажат својот идентитет.
  • Практично - нема потреба од готовина. Релевантната сума се должи (електронски) од една банка во друга.
  • Посебно - дополнителните трошоци за трансферот се минимални или воопшто ги нема.

Временскиот интервал помеѓу Банката:

  • Внесеување  кеш во банката(на шалтер) во Стопанска банка - веднаш
  • од Стопанска банка во Стопанска банка, вирмански со пп30 образец - веднаш
  • исплата од друга банка во Стопанска банка, вирмански со пп30 образец - од 1-3 дена


Внесените стедства можат да се праќаат на:

uplatnica_PP30_a

uplatnica_PP10

Банкарска сметка:

Стопанска банка АД Скопје

УНОКО - ДООЕЛ

Број на сметка: 200 0022881682 03

start_shopping

Јазик

Флаери и промо кодови