Испорака на прозиводите

За испорака на нарачките од Америка кон Македонија, ние ги нудиме следниве услуги:

Airmail Economic International 

 • Време на испорака од 20-45 денови, обична пошта - најефтина опција за пратки до 4 lbs
 • Достава до вашиот дом (ви доставуваат известување за пристигната пратка, а пратката ја земате самите од пошта).
 • Без можност за осигурување и следење на пратката.
 • Максимална должина на пакет 61см или вкупно 91см (должина, ширина, висина)

USPS Express Mail International ***НАША ПРЕПОРАКА***

 • Време на испорака околу 7 работни денови, достава до вашиот дом.
 • клиентот секогаш има целосен преглед каде да се наоѓа пратката.
 • Може осигурување на пратката до износ од 5000 долари.

Континерски Превоз  

 • за поголеми пратки 
 • време на испорака 6-8 недели, во зависност од сезоната 
 • Достава до царински терминал Струга

Кога креирате нарачка можете да изберете начин на превоз кои за вас ќе биде најпогоден. На нашиот калкулатор за поштарина можете да ја пресметате приближната цена на поштарината. Да напомениме дека роковите на испорака се превземени од USPS поштата која ги доставува пакетите до Македонија и тие не се гарантирани. 

  

  

Airmail Economic International 

 • Време на испорака од 20-45 денови, обична пошта - најефтина опција за пратки до 4 lbs
 • Достава до вашиот дом (ви доставуваат известување за пристигната пратка, а пратката ја земате самите од пошта).
 • Без можност за осигурување и следење на пратката.
 • Максимална должина на пакет 61см или вкупно 91см (должина, ширина, висина)

Евтина опција за пакети до 4lbs. Без можност за осигурување и следење на пратката. Тоа значи дека пакетот неможе да се следи во било кој начин. Ние препорачуваме друга достава за вредни предмети. Пакетот се праќа преку поштенската мрежа и ќе ви биде доставен преку пошта. Ова е многу слично како на испраќање на писмо или разгледница по пошта (значи нема следење и осигурување и доколку дојде до губење на пратката нема можност за надомест). Оваа опција не е достапна за нарачките со "Индивидуално купување"-тие се препраќаат само со USPS Express опција за испорака.

Превозните трошоци се пресметуваат врз основа на тежината на пратката. Точната поштарина може да се одреди по приемот на пратката во нашиот магацин во Америка и таа тежина се зема за во предвид.

Приближна цена за поштарина:

Ваша тежина (lbs.)

Цена во USD

  

0,5

13.75

 

 


1

22.75

 

 


1,5

29.75

 

 


2

33.75

 

 


2,5

35.25

 

 


3

44.75

 

 


3,5

57.25

 

 


4

59.75

 

 
Може пратки до 4 lbs

1 lbs = 0,45 килограми

Без можност за осигурување и следење на пратката

Пратките до Македонија се ограничени во тежината и димензија:

 • Тежина е максимум 1.81 kg (4 lbs).
 • Максимална должина на пакет 61см или вкупно 91см (должина, ширина, висина)

Ако вашата пратка ја надминува тежината или големина  ќе мора да биде по договор поделена на две помали пратки, ако е можно, или да се испрати со другa опција.

 

USPS Express Mail International

 • Време на испорака околу 7 работни денови, достава до вашиот дом.
 • клиентот секогаш има целосен преглед каде да се наоѓа пратката.
 • автоматско осигурување во износ од 60 долари е Бесплатно.

Превозните трошоци се пресметуваат врз основа на тежината на пратката. Точната поштарина може да се одреди по приемот на пратката во нашиот магацин во Америка и таа тежина се зема за во предвид.

Приближна цена за поштарина, без осигурување:

Ваша тежина (lbs.)

Цена во USD

 

 


1

69.75

 2

74.85

 3

79.95

 4

85.05

 5

90.15

 6

95.35

 7

100.55

 8

105.75

 9

110.95

 10

116.15

 

Може пратки до 70 lbs

1 lbs = 0,45 килограми

Пратките до Македонија се ограничени во тежината и димензија:

 • Тежина е максимум 31.75 kg (70 lbs).
 • Должината на пакетот не смее да надминува 91 см (36 инчи)
 • Збирот на должината и обемот на пакетот (т.е. должината + 2x ширина + 2x длабочина) не може да надминува 200 см (79 инчи)

Ако вашата пратка ја надминува тежината или големина  ќе мора да биде по договор поделена на две помали пратки, ако е можно, или да се испрати со друг превозник.

 

Континерски Превоз

 • за поголеми пратки 
 • време на испорака 6-8 недели, во зависност од сезоната 
 • Достава до царински терминал Струга

За нарачки од 20кг до 70кг...$2кг со максимална димензија на пакет 60х40х30см

(за помали тежини од 20кг се пресметува цена како 20кг)

 

Гуми за коли…………………..$25.00

4x4 или големи гуми……….$45.00/парче

Кутии.......$299.00-1m3; $240.00-3m3; $199.00-5m3; $155.00-6m3

Дрвени кутии............................................................................$390.00/од m3

 

 

 

Коли

 

 

 

 

 

 

до 14ft

$1.900,00

до 16ft

$2.000,00

до 18ft

 

 

 

 

$2.100,00

4x4/Mini vans/pick up tracks

 

 

 

до 17ft

$2.200,00

до 18ft

$2.700,00

до 20ft

 

 

 

 

 

$2.900,00

Мопеди

 

 

 

 

 

 

Мали моторчиња(веспа...)

 

 

 

 

$  400,00

Мотори

 

 

 

 

 

Dirt bikes

$  600,00

Speed bikes(yamaha,kawasaki..)

$  790,00

Big bikes(harley...)

$1.090,00

quads

$  600,00

snowmobile

 

 

 

 

 

$  890,00

JET SKI (Скутери на вода)

 

 

 

 

 

 

 

Без приколка до 10ft

$  900,00

Со приколка до 10ft

$1.190,00

Без приколка повеќе од 10ft

$1.090,00

Со приколка повеќе од 10ft

$1.250,00

Јазик

Флаери и промо кодови