Како да купите во Америка

Купување во Америка

Видео водич за купување во Америка

Регистрација и најава

Активација и продолжување на виртуелното сандаче

Најди производи

Како да го најдете саканиот производ во Америка

Креирај купување

Асистирано купување

Континерски пратки

 

Видео водич за купување од Америка

asistirano_aukciskovideo_asis

Регистрација и најава

Регистрирајте се бесплатно и започне веднаш шопинг во Америка. Со регистрирањето добивате корисничка сметка (виртуелно поштенско сандаче) и реална адреса во Америка.

Што е виртуелно поштенско сандаче?

 • за да бидете известени за пристигнатата пошта во магацинот во Америка
  Веднаш знаеш за секаква пратка, пристигната во магацинот во Америка.
 • да креираш Асистирано купување или купување од интернет аукции/Тендери
  Вие Едноставно внесете ги вашите инструкции и барања и ние ќе го направиме целиот процес на купување
 • да ја проверите состојбата на вашите нарачки
  Целата комуникација помеѓу продавницата во САД и во вашето виртуелено сандаче е онлајн, така што имате постојан надзор на статусот на вашата нарачка.
 • да поставите специфични барања за купување
  Ја извршуваме нарачката по ваша желба, одберете спојување на нарачки или разделување, како што вие сакате, итн. Проверување пошта е бесплатно (на барање).
 • за да ги видите фактурите и други потребни документи
  Имате целосна контрола врз фактурите и другите потребни документи кои се однесуваат за нарачките.
 • да ја пратите пратката до Македонија
  Можете да ја пратите пратката во текот на транспортот.

Како да се регистрирате:

Кликнете на регистрирај се или на почни шопинг на горниот десен агол на почетната страница и пополни го формуларот за влез. На вашата e-mail адреса ќе пристигне код за авторизација, кои по внесување на формуларот за регистрација, можете да создадете сметка (Виртуелно поштенско сандаче) на Shopping USA. Сметката е бесплатна и треба околу 2 минути за да се отвори.

registracija

 

Како да се влезе во сметката (виртуелното сандаче):

Кликнете на НАЈАВА во горниот десен агол на страницата. Ќе се отвори прозорецот за најава, внесете ја вашата е-мејл адреса и лозинка. По најавувањето и влез во вашето виртуелено сандаче (сметка) можеш многу лесно да се направиш и контролираш  набавки во Америка.

najava_menu

 

Како да се најде саканиот прозивод во Америка?

Лесно е да го најдете производот во Америка, изберете го полето " Е-продавници во Америка " за широк опсег на онлајн продавници во САД подредени под категории.

e-prodavnici

 

Изберете ја страната во дадената категорија, и кликнете на веб адресата (www.amazon.com). По ова автоматски ќе бидете пренасочени на страната на продавницата.

eprodavnici_menu

 

На веб-страната на  е-продавницата, изберете го вашиот омилен производ (и) и копирајте ја деталната интернет адреса (URL)  во формата за нарачка.

dior_menu

asistirano_menu

warning Предупредување

Кога копирате веб-адреса (URL) на адресата на прелистувачот, внесете ја адресата со детали за производот, а не на почетната страна. Исто така, испратениот линк до количката (shopping bag) на онлајн продавница не е видлив за нас. Ако ја испратите кошницата (shopping bag) до нас голема е веројатноста да биде празна. Кога испраќате линк до нас проверете дали производите на линкот се на залиха. Во случај некој од продуктите да бидат продадени купувањето ќе продолжи со останатите продукти.

За да проверите дека сте го копирале правилниот линк (URL) за производот, копирајте го линкот од производот во нов прозор во пребарувачот и ако излезе саканиот прозивод тогаш вашиот линк (URL) е точен и можете да го "Paste" напишето во полето "Интернет адреса на производот".

Ако барате некој омилен производ и не можете да го најдете, пополнете го прозорецот 'Неможете да најдете некој производ", кој може да се најде на дното на страницата.

Креирај АСИСТИРАНО КУПУВАЊЕ

1) во вашето виртуелно сандаче, изберете "НОВА НАРАЧКА" и потоа "Асистирано купување".

napravinaracka_n

2) Во формуларот, пополнете ги индивидуалните карактеристики на избраните производи,  и веб адресата на саканите производи (URL).

asistirano_menu

warning Предупредување
Кога копирате веб-адреса (URL) на  барот за адреси во прелистувачот, внесете ја адресата со детали за производот а не од почетната страницата. Исто така, испратениот линк до количката за онлајн продавница не е пренослив. Ако ја испратите кошница до нас голема е веројатноста да биде празна. Кога испраате линк до нас проверете дали производите на линкот се на залиха. Во случај некој од продуктите бидат продадени купувањето ќе продолжи со останатите продукти.

3) Плаќање за асистирано купување

По добивање на барањето за нарачка ќе се провери дали понудата за производите е се уште актуелна и ние ќе ви испратиме известување по е-мејл. Во него ќе добиете детални упатства како да направите иплата на банкарска сметка во Македонија или со картица дирекно на нашата страна. Не доцнете со уплатата, бидејќи залихата на производите на вашата нарачка може да се промени и производите да ги нема на залиха.

4) Извршување на вашата нарачка и испраќање на производите во нашиот магацин во Америка.

По уплатата за вашата нарачка ќе се направи итна набавка на производите во Америка. По приемот на вашата нарачка во нашиот магацин, ќе се изврши проверка на состојбата на производите и пратката ќе биде транспортирана директно до вас. Во текот на вашата нарачка вие постојано можете да ги надгледувате вашето Виртуелно поштенско сандаче, а исто така да дадете инструкции за (спојување на повеќе нарачки или поделба на нарачката, итн)

 • Магацински простор во неограничени големини
 • Складирањето е за 45 дена БЕСПЛАТНО.

5) Испорака на вашата адреса во Република Македонија

По завршувањето на сите формалности и инструкции, ние ќе ја испратиме нарачката до вашиот дом. Веднаш по испраќањето на стоката ќе бидете информирани по е-mail, и ќе можете да ја следите вашата нарачка до Македонија.

 

infoimg

Ценовник за нарачка може да се најде тука .

infoimg

Препораки за безгрижно купување може да се најде тука .

infoimg

Пронајдете ги вашите омилени производи во препорачаните е-продавници во Америка

Испраќање на големи нарачки

За повеќе информации за тоа како се испорачаат поголеми нарачки, ве молиме да контактирате со нас. Ви благодариме.

 

infoimg

Ценовник за контенерски нарачки видете тука.

 

Јазик

Флаери и промо кодови