Трансфер на големини, тежини и валути

Курсна разлика, од сегашниот курс на Денарот

Трансфер на тежини и димензии

Трансфер на големина на чевли и облека

Трансфер на стандарди NTSC и PAL x 110 V со 220 V

Курсна разлика, од сегашниот курс на денарот

USD <=> MKD <=> EUR

Трансфер на тежините и димензиите

Ако сакате да се префрли тежината на вашата пратка од либри во килограми, или димензии од инчи во сантиметри, тогаш имаме Конвертор на тежина и големина. Вие само треба да внесете во полето тежината или димензијата на пратката и системот  автоматски ќе генерира трансформираната вредност.

кг <=> либра (lbs)
cm <=> m <=> yard <=> инчи (inch)

Големини

Големината на производите во Америка може да биде поинаква од оваа во Европа. Подолу имате листа на некои големини.

Големини на обувки

Женски                                       Машки

USA
UK
EUR
 
USA
UK
EUR
6
3,5
36
 
5
4
37
6,5
4
37
 
5,5
4,5
37,5
7
4,5
37,5
 
6
5
38
7,5
5
38
 
6,5
5,5
38,5
8
5,5
38,5
 
7
6
39
8,5
6
39
 
7,5
6,5
40
9
6,5
40
 
8
7
41
9,5
7
41
 
8,5
7,5
41,5
10
7,5
42
 
9
8
42
10,5
8
43
 
9,5
8,5
43
12
8,5
44
 
10
9
43,5
13
9
45
 
10,5
9,5
44
11
9,5
44
 
11
10
45
11,5
10
44,5
 
11,5
10,5
46
12
10,5
45
 
12
11
46,5
13
11,5
46,5
 
13
12
47
       
13,5
12,5
48
       
14
13
49,5
       
15
14
50,5
       
16
15 
52 

 

 Бебешки                                        Детски                                         Тинејџерски

USA
UK
EUR
 
USA
UK
EUR
 
USA
UK
EUR
0
0.5
15.5
 
5
4.5
21
 
10.5
10
28
1
0.5
16.5
 
5.5
5
21.5
 
11
10.5
28.5
2
1.5
17.5
 
6
5.5
22
 
11.5
11
29
3
2.5
18.5
 
6.5
6
23
 
12
11.5
30
4
3.5
19.5
 
7
6.5
23.5
 
12.5
12
30.5
 
 
 
 
7.5
7
24
 
13
12.5
31
 
 
 
 
8
7.5
25
 
13.5
13
32
 
 
 
 
8.5
8
25.5
 
1
13.5
32.5
 
 
 
 
9
8.5
26
 
1.5
1
33
 
 
 
 
9.5
9
26.5
 
2
1.5
33.5
 
 
 
 
10
9.5
27.5
 
2.5
2
34.5
 
 
 
 
 
 
 
 
3
2.5
35
 
 
 
 
 
 
 
 
3.5
3
35.5
 
 
 
 
 
 
 
 
4
3.5
36
 
 
 
 
 
 
 
 
4.5
4
37


Големина на облека

Женска облека

USA
Големина
UK
France
Germany
Italy
2
X-Small (XS)
4
32
30
36
4
X-Small/Small (XS/S)
6
34
32
38
6
Small (S)
8
36
34
40
8
Medium (M)
10
38
36
42
10
Medium (M)
12
40
38
44
12
Large (L)
14
42
40
46
14
Large/X-Large (L/XL)
16
44
42
48
16
X-Large/1X (XL)
18
46
44
50
18
1X/2X (XL/XXL)
20
50
46
52
20
2X (XXL)
22
52
48
54
22
3X (XXXL)
24
54
50
56
24
3X (XXXL)
26
56
52
58

 

USA
UK
EUR
 
USA
UK
EUR
5
3,5
36
 
5
4
37
5,5
4
37
 
5,5
4,5
37,5
6
4,5
37,5
 
6
5
38
6,5
5
38
 
6,5
5,5
38,5
7
5,5
38,5
 
7
6
39,5
7,5
6
39,5
 
7,5
6,5
40
8
6,5
40
 
8
7
40,5
8,5
7
40,5
 
8,5
7,5
41,5
9
7,5
41,5
 
9
8
42
9,5
8
42
 
9,5
8,5
42,5
10
8,5
42,5
 
10
9
43
10,5
9
43
 
10,5
9,5
44
11
9,5
44
 
11
10
44,5
11,5
10
44,5
 
11,5
10,5
45
12
10,5
45
 
12
11
46,5
13
11,5
46,5
 
13
12
47
       
13,5
12,5
48
       
14
13
49,5
       
15
14
50,5
       
16
15 
52 

Женски градници

Должина (BRA)              Ширина (CUP)

USA / UK
EUR
 
 
USA
UK
EUR
30
65
 
 
A
A
A
32
70
 
 
B
B
B
34
75
 
 
C
C
C
36
80
 
 
D
D
D
38
85
 
 
DD
DD
E
 40
 90
 
 
DDD
E
F
 42
 95
 
 
E
F
G
 44
 100
 
 
F
FF
H
 46
 105
 
 
FF
G
I
 
 
 
 

Како да ја измерите должината (BRA) и ширината (CUP) на градникот.

Sizing_Measure_Org

За да изберете совршен градник потребни ви се две важни димензии. Тоа се должината (BRA) и ширината на градникот (CUP).


Чекор 1: Мерење на должина (BRA)

Поставете го метрото околу вашиот грб и веднаш под градите.

Доколку добиете парен број, пример 30 тогаш додадете 4. 30 + 4 = 34. Тоа е вашата точна големина за градник

Доколку добиете непарен број, пример 31 тогаш додадете 5. 31+5=36. Тоа е вашата точна големина за градник.

Користете ја следната табела за да ја најдете вашата совршена големина.

 

мерка во инчи 25'' 26'' 27'' 28'' 29'' 30'' 31'' 32'' 33'' 34'' 35'' 36'' 37'' 38'' 39'' 40'' 41'' 42''
+
инчи
+5'' +4'' +5'' +4'' +5'' +4'' +5'' +4'' +5'' +4'' +5'' +4'' +5'' +4'' +5'' +4'' +5'' +4''
=должина (BRA)
USA
30'' 30'' 32''

32''

34'' 34'' 36'' 36'' 38'' 38'' 40'' 40'' 42'' 42'' 44'' 44'' 46'' 46''

Чекор 2: мерење на ширина (CUP)

Поставете го метрото на околу вашиот грб на највисоката точка од вашите гради. Споредете ја оваа вредност до претходно измерената должина (BRA). Пример доколку вашата должина е 34'' а ширината е 35'', тогаш 35-34=1''. Значи вашата ширина (CUP) е А.

 

Разлика во мерењата во инчи ширина (CUP)
помалку од 1'' AA
1'' A
2'' B
3'' C
4'' D
5'' DD

Машка облека                     

Машка облека                                                      Машки капиту и џемпери

USA
UK
EUR/Cont.

USA
UK
EUR/Cont.
X Small (XS)
32
--
 
32
32
42
Small (S)
34
87
 
34
34
44
Medium (M)
36
91
 
36
36
46
Medium (M)
38
97
 
38
38
48
Large (L)
40
102
 
40
40
50
X Large (XL)
42
107
 
42
42
52
X/XX Large (XL/2XL)
44
112
 
44
44
54
XX Large (2XL)
46
117
 
46
46
56
XX/XXX Large (2XL/3XL)
48
122
 
48
48
58

  

Машки кошули                                                    Машки панталони

USA
UK
EUR/Cont.

Инчи ( " )
Сантиметар (цм)
14
14
36
 
28
71
14.5
14.5
37
 
30
76
15
15
38
 
32
81
15.5
15.5
39
 
34
86
16
16
41
 
36
91
16.5
16.5
42
 
38
97
17
17
43
 
40
102
17.5
17.5
44
 
42
107

Трансфер на стандарди

- Американскиот стандард е NTSC (за телевизор и видео), PAL во Европа

- Американско напојување е 110 V, (во Европа, нормално, 220 V), така кога купувате уредот да е во интервалот 110-240V,

- DVD Плеерите се направени за регионот 1, и со нив можат да се пуштат само (со некои исклучоци) DVD – ја од Америка. Исто така, Американските DVD – ја кои се регион 1 неможат да се пуштаат на европските DVD плеери.

Јазик

Флаери и промо кодови